Mrt

Okulumuz 4-C Sınıfı Öğrencileri Yedikule Bahçe gezisi düzenledi ve toprağa dokunarak tarımın inceliklerini, bitki yetiştirmeyi yerinde uygulama fırsatı buldu.

Mrt

Yeşilay Haftası panomuzu hazırlayan öğrencilerimizi ve öğretmenlerini kutluyoruz.

Mrt

Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir.

Kadın toplumun içindeyse o toplum ileridir.

Kadın toplumun içindeyse o toplum üretkendir.

8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun.

Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal haklarının geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekanlardan sokaklara taşındı. 1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya devam ediliyor. Okulumuzda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 4 Mart 2024 Pazartesi – 9 Mart 2024 Cumartesi tarihlerinde kodlama etkinliği düzenledik.

Ahmet MERİÇ 3-C Sınıf Öğretmeni—Bilişim ve İnternet Kulübü Danışman Öğretmeni

Mrt

28 Şubat Sivil Savunma Günü Panomuzu hazırlayan öğrencilerimize ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.

Sivil savunmanın amacı düşman saldırılarına, doğal felaketlere ve büyük yangınlara karşı, halkın can ve mal kaybının en aza indirilmesini sağlamaktır.

Mrt

3-C Sınıfı öğrencilerimiz tam,yarım,çeyrek kesirler etkinliği yaptı. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerini kutluyoruz.

Okulumuz Robotik Kodlama Kulübü öğrencileri her yıl düzenlenen

‘’ Bilim Kahramanları Buluşuyor ‘’ FIRST LEGO League Explore Türkiye Turnuvalarına katılmak üzere hazırlıklarına son hızla devam ediyor.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ‘’ Dede Korkut Hikayeleri'nden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma ‘’ yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizin ödülleri bugün Bayrak Töreni öncesinde Okul Müdür Yardımcımız tarafından verildi.Öğrencilerimizi ve öğretmenlerini kutluyoruz.

@istmemkultur @kc_dilimizinzenginlikleri # istmemkultur # kc_dilimizinzenginlikleri

Şbt

Okulumuz 4-F Sınıfı öğrencileri pazar günü etkinlikleri kapsamında basketbol karşılaşması izledi.

Şbt

Okulumuz 1-A Sınıfı öğrencileri 06 Şubat Kahramanmaraş Depreminin yıldönümünde kardeş okul Kahramanmaraş Sultan Beyazıt İlkokulu öğrencileri için atkı örerek arkadaşlarına yazdıkları mektuplar ile birlikte atkıları da gönderdi.

Şbt

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem başlamadan okul bahçesinde bulunan ve öğrencilerimizin teneffüs saatlerinde oynadığı oyun alanlarını yenileyerek hazır hale getirdik.

Oyun alanlarının bakımını yapan okul çalışanımız Necdet BARAN’a ve 4-E sınıfı değerli velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Döneminin sona ermesiyle öğrencilerimizin karneleri verilerek yarı yıl tatili başlamış oldu.

Okulumuz 2-F Sınıfı öğrencilerimizin karne sevinci.

Tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Okulumuz 2-B Sınıfı öğrencilerimizin karne sevinci.

Tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Okulumuzda Satranç Kulübü tarafından düzenlenen Satranç Turnuvasında dereceye giren 1. -2.-3.-4. Sınıflar Kategorisi ödülleri bugün Bayrak Töreni öncesinde Okul Müdürümüz tarafından verildi.

Turnuvayı düzenleyen Satranç Kulübüne teşekkür ediyor, katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerini kutluyoruz.

1. SINIF DERECEYE GİRENLER

1. Musab Ali DEMİRCİ. 1-F

2. Mercan TUNÇER. 1-F

3. Yusuf MERT. 1-D

2.SINIF DERECEYE GİRENLER

1. Miraç Efe SELİMLER 2-A

2. Arden Uras KOÇ 2-A

3. Yaman SUGETİREN. 2-C

3.SINIF DERECEYE GİRENLER

1. Kemal Ekin AYDIN 3-C

2. Civan Ali İSLAMOĞLU 3-A

3. Yunus COŞKUN. 3-F

4.SINIF DERECEYE GİRENLER

1. Eşref Yusuf ÜRÜNLÜ 4-A

2. Kemal Poyraz YILDIZ 4-B

3. Ali GÜMÜŞSOY 4-B

Ock

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında üzerinde çalışılan şiirlerden hareketle cümle / afiş üreten 1.-2.-3.-4.Sınıflardan öğrencilerimizin yarışma için seçilen afişlerini okulumuz1.kat koridorunda sergiliyoruz. Yarışmaya katılan, birbirinden güzel afişler üreten öğrencilerimizi ve öğretmenlerini kutluyoruz. Sergi hazırlanmasında emek harcayan YEŞİLYUVA İLKOKULU DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KOMİSYONU öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

@istmemkultur

#istmemkultur

@kc_dilimizinzenginlikleri

#kc_dilimizinzenginlikleri

Ock

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında üzerinde çalışılan şiirlerden hareketle cümle / afiş üreten 3.Sınıf öğrencilerimiz afişlerini bulundukları kat koridorlarında sergilediler. Yarışmaya katılan, birbirinden güzel afişler üreten öğrencilerimizi ve öğretmenlerini kutluyoruz.

@istmemkultur

#istmemkultur