Yeşilyuva İlkokulu “Dede Korkut Hikayeleri'nden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma Yarışması

4. “Dede Korkut Hikayeleri'nden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma Yarışması

Hikâyenin yazımında kâğıdın tek yüzü kullanılacaktır.

Yazılan hikâyenin özgün bir başlığı olacaktır.

İlkokul öğrencilerinin yazacakları hikâyede alt veya üst kelime sınırı bulunmamaktadır. Okulumuzdaki yarışmada A4 dosya tek yüzüne el yazısı ile hikayemiz yazılacaktır. (Bir A4 dosya olacaktır.)

Yazılan hikayemize A4 dosya büyüklüğünde kapak yapılacaktır. Kapakta yarışmanın adı, okuduğumuz Dede Korkut Hikayesi, seçtiğimiz kelimeler( 5 kelime), kelimelerin Dede Korkut Hikayelerindeki anlamları, hikayemizin adı, adımız-soyadımız, sınıfımız, okul numaramız yazılacaktır. Kapağa hikâye ile ilgili bir resim de çizilebilir.

Ödüle aday hikâyede; özgünlük, amaca ve konuya uygunluk, Türkçenin olanaklarını kullanmadaki başarı, yazınsal değer aranacaktır.

Yarışmaya 2.-3.-4.Sınıf öğrencileri katılacaktır.

Yarışmaya her sınıftan seçilen bir hikâye katılacaktır. (Her şube kendi içinde yarışma için yazılan hikâyelerden bir tane seçim yapacaktır.)

Yarışmada kazanan hikayeler ödüllendirilecektir.

Hikâyeler 18 Ocak 2024 Perşembe günü Okul Komisyonuna teslim edilmelidir.

YEŞİLYUVA İLKOKULU DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ OKUL KOMİSYONU

#DİLİMİZİNZENGİNLİKLERİ