İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Yeşilyuva İlkokulu

Eğitmen : Rehberlik Öğretmenimiz Ayşe SEÇKİN

Tüm velilerimiz davetlidir.

Nis

“Ben Okuyorum İstanbul Okuyor” projesi kapsamında valiliğimizce her akşam 21.00-21.30 arası öğrenci, veli ve öğretmenler için okuma saati olarak belirlenmiştir.

Tüm öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımını bekliyoruz.

Nis

Bugün okulumuzda kutladığımız ; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programında hem İlkokul hem de Anaokulu bölümünde görev alan öncelikle tüm öğrencilerimizi, kutlama komitemizi ,tüm öğretmenlerimizi, öğrenci velilerimizi , emekçi çalışanlarımızı yürekten tebrik ediyorum.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

Metin KARASU

Yeşilyuva İlkokulu Müdürü

Mrt

YAŞLILAR HAFTASI İLÇE PROGRAMIMIZ 19 MART 2024 SALI günü okulumuzda yapılacaktır. Sizlerin programımıza teşriflerinizden onur duyacağız.

Ock

Okulumuzda düzenlenecek olan ve okulumuz öğrencilerinizin katılım sağlayabileceği ÖDÜLLÜ  Satranç Turnuvasına  tüm öğrencilerimiz davetlidir.

1.ve 2. SINIFLAR: 16 OCAK 2024 SALI

3. ve 4. SINIFLAR: 17 OCAK 2024 ÇARŞAMBA

TURNUVA YERİ: 5.KAT FUAYE ALANI

Ock

4. “Dede Korkut Hikayeleri'nden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma Yarışması

Hikâyenin yazımında kâğıdın tek yüzü kullanılacaktır.

Yazılan hikâyenin özgün bir başlığı olacaktır.

İlkokul öğrencilerinin yazacakları hikâyede alt veya üst kelime sınırı bulunmamaktadır. Okulumuzdaki yarışmada A4 dosya tek yüzüne el yazısı ile hikayemiz yazılacaktır. (Bir A4 dosya olacaktır.)

Yazılan hikayemize A4 dosya büyüklüğünde kapak yapılacaktır. Kapakta yarışmanın adı, okuduğumuz Dede Korkut Hikayesi, seçtiğimiz kelimeler( 5 kelime), kelimelerin Dede Korkut Hikayelerindeki anlamları, hikayemizin adı, adımız-soyadımız, sınıfımız, okul numaramız yazılacaktır. Kapağa hikâye ile ilgili bir resim de çizilebilir.

Ödüle aday hikâyede; özgünlük, amaca ve konuya uygunluk, Türkçenin olanaklarını kullanmadaki başarı, yazınsal değer aranacaktır.

Yarışmaya 2.-3.-4.Sınıf öğrencileri katılacaktır.

Yarışmaya her sınıftan seçilen bir hikâye katılacaktır. (Her şube kendi içinde yarışma için yazılan hikâyelerden bir tane seçim yapacaktır.)

Yarışmada kazanan hikayeler ödüllendirilecektir.

Hikâyeler 18 Ocak 2024 Perşembe günü Okul Komisyonuna teslim edilmelidir.

YEŞİLYUVA İLKOKULU DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ OKUL KOMİSYONU

#DİLİMİZİNZENGİNLİKLERİ

#istkültür

@kc_dilimizinzenginlikleri